. Архів матеріалів - КЗ"Вільнянська спеціальна школа-інтернат"
Комунальний заклад"Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат"Запорізької обласної ради
Вівторок, 30.04.2024, 08:35
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Шкільні свята [92]
Навчання [15]
Методична робота [14]
Спорт [1]
Виховна робота [16]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 14 15 »

В Комунальному закладі «Вільнянська загальноосвітня спеціальна школа- інтернат» Запорізької обласної ради пройшов тематичний тиждень циклового методичного об єднання вчителів- предметників. Для дітей були проведені конкурси і вікторини: «Шляхами Київської Русі», «Плавайте з нами морями та океанами», інформаційна година «Ліки серед нас». Старщокласники з задоволенням взяли участь у пізнавально- розважальній грі «Я люблю Україну». Учасники гри показали свої знання з гуманітарних предметів, колективну творчість, комунікативні здібності, вміння відстоювати свою думку, та поважати думки інших людей. А головне-наші вихованці довели, що вони добре знають природу, історію, культурну спадщину своеї країни.

Категория: Навчання | Просмотров: 512 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 10.12.2015 | Комментарии (0)

Ознайомтесь з виступом директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Т.Я. Озерової

Категория: Навчання | Просмотров: 571 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 27.11.2015 | Комментарии (0)

09 по 15 листопада 2015 року проведено Тиждень безпеки дорожнього руху. У ході Тижня переглянуто відеоролик «Небезпека, яка нас чекає на дорозі», проведено конкурс малюнків, газет «Безпека дорожнього руху», бесіди «Знання правил дорожнього руху – безпека вашого життя»



Категория: Шкільні свята | Просмотров: 645 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

9 листопада День української писемності та мови. Усвідомлюючи величезне значення української мови для кожного громадянина нашої держави, учні 5-10 класів нашої школи разом із вчителями  української мови та літератури Міщенко Г.Л., Потомахою Н.Г., Сідоровою Л.В., Стьопіною Т.М. провели цікаві заходи. Молодшим школярам учні старших класів розповіли історію виникнення свята, поцікавилися , що для них значить рідна мова.

          Серед учнів старших класів було проведено «хвилинки - цікавинки», на яких вчителі – словесники довели, що мова – це серце нації і канва, на якій людина вишиває узори свого буття.

          Цікавим було змагання «Хто краще знає свою мову?».  Учні  з великим задоволенням  виконували запропоновані ігрові завдання.  Потім звучали  вірші Івана Малковича «Наша мова – солов’їна» , Ганни Чубач «Українська мова», А. Камінчука «Рідне слово», І.Січовика «Рідна мова», В. Бичка «Українська мова», М. Сингаївського «Вся моя родина»,  А. Незнаного «Лищ по-українськи» та інші. Їх з натхненням читали учні – учасники конкурсу читців.


          Були випущені газети до Дня писемності та мови. А учениці 6-А, 7-А, 8-А і 8-Б класів вперше писали ХV Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  «Радіодиктанту національної єдності – 15 років!»

          Всі учні добре усвідомили, що українська мова – це велика культура та історія. Ми не маємо права втратити цей дорогоцінний скарб, адже мова, як і Україна, починається саме з нас. 

Категория: Навчання | Просмотров: 452 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 09.11.2015 | Комментарии (0)

У період з 26 по 30 жовтня 2015 року в нашій школі проходили комп’ютерні курси інформаційно-комунікаційних технологій для педагогічного колективу. Висококваліфікований керівник Собакар Олена Олександрівна підібрала цікаві завдання, з розумінням поставилася до різного рівня підготовки вчителів і вихователів. За короткий час змогла донести досить обширний матеріал, що свідчить про високий рівень її педагогічної майстерності. Викладач зуміла знайти індивідуальний підхід до кожного курсанта.

Ми з відповідальністю поставилися до запропонованих завдань, що у поєднанні з професійним підходом керівника дало продуктивні результати. Педагоги вдячні за сумлінну роботу організаторам та керівникам курсів.

Категория: Методична робота | Просмотров: 36586 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 30.10.2015 | Комментарии (60)

З 19 по 23 жовтня, коли осінь торкається живописними пензлем до природи,  під ногами шарудить жовто-багряне листя, а в повітрі перлиновим намистом вранці колишеться павутинка в росі, у школі  пройшов  Тиждень образотворчого мистецтва «Прощай літо, здрастуй осінь!» під девізом: «Світ мистецтва кольоровий і барвистий, і чудовий,

                                                    Пізнавай його завжди та цінуй і бережи!»

      План проведення Тижня передбачав проведення різних заходів, які сприяли розвитку інтересу дітей до мистецтва, бажанню творити, пізнавати прекрасне.

     Діти активно залучилися і брали участь у всіх видах діяльності.  Учні розгадували загадки,кросворди, головоломки, малювали та фантазували. Серед учнів 1-4 класів відбувся конкурс малюнку на асфальті «У світі казки чарівної». Протягом всього періоду проходив конкурс малюнків на тему «Прийшла осінь золота!». Учні приймали активну участь у проведенні конкурсу. Кращі роботи прикрасили шкільну виставку малюнків.

    Впродовж тижня були проведені цікаві заходи серед учнів 5-7 класів, з них майстер-клас «Осінні барви» з  використанням нетрадиційних технік малювання. Учні 8-10 класів познайомилися із творчістю, життєвим шляхом К.Білокур

                             План тижня з образотворчого мистецтва.

ДАТА

                                 НАЗВА   ЗАХОДУ

1

Понеділок

19 жовтня

Ознайомлення учнів з планом роботи на  тиждень на робочій лінійці.

Хвилини розваг «Розгадай загадку,кросворд, головоломку»

(П-4 класи, 5-7 класи, 8-10 класи).

2

Вівторок

20 жовтня

Конкурс малюнків «Прийшла осінь золота!»    (П- 7 класи);

Міні-кінотеатр «Знайомство  із творчістю, життєвим шляхом К.Білокур»  (8-10 класи).

3

Середа

21 жовтня

Конкурсна   гра   «Мистецтво серед нас»     (5-6 класи);

Конкурс малюнка на асфальті «У світі казки чарівної» (П-4 класи).

4

Четвер

22 жовтня

Віртуальна  подорож  по музеям світу  (7-10 класи);

Майстер-клас «Осінні барви» (4-6класи).

5

П’ятниця

23 жовтня 

Підведення підсумків проведення тижня образотворчого мистецтва

 

     Протягом Тижня на уроках образотворчого мистецтва панувала творча атмосфера. Діти дізнавалися багато нового про види і жанри мистецтва, споглядали картини митців та створювали власні «шедеври».

Хай надалі надихає дітей мистецтво,

                                                                                А палітра хай натхнення надає.

                                                                                    Ми бажаємо вам віри у прекрасне,

                                                                                   Бо воно тепло і радість всім несе.

Категория: Навчання | Просмотров: 1285 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

17 жовтня 2015 року Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації разом з Запорізьким обласним центром художньо-естетичної творчості учнівської молоді проводив обласний фестиваль-конкурс  творчості вихованців шкіл-інтернатів «Повір у себе», в рамках конкурсу «Таланти твої, Запорізький краю!». Запрошення отримали і наші вихованці - учасники танцювального колективу «Сюрприз» (керівник Рашевська Тамара Андріївна) та вокального колективу «Пролісок» (керівник Муржак Наталія Григорівна)

Конкурсна програма складалася з 66-ти художніх номерів різних колективів. Вихованці  школи-інтернату виконували два танцювальні номери:     « Свіча»,  «Вальс» та пісню «Рідний край». Вокальний дует отримав диплом учасників конкурсу, а   колектив «Сюрприз»  зайняв почесне   1 місце в номінації "Веселі закаблуки», отримав диплом та кубок фестивалю. Вітаємо  переможців і бажаємо колективу подальших творчих успіхів та  перемог!




Категория: Шкільні свята | Просмотров: 446 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 23.10.2015 | Комментарии (0)

 Згідно з  планом роботи школи  на 2015-2016 навчальний рік 23 жовтня 2015 року проводився Єдиний день профорієнтації для учнів 7-10 класів, з метою сприяння професійному самовизначенню молоді, формуванню позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці

       Вибір професії, яка відповідає інтересам і  нахилам особистості молодої людини, - завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб учні добре орієнтувалися у світі професій  актуальних у місті, районі, регіоні.

  Під час годин спілкування   учні були активними учасниками,  висловлювали свою точку зору, щодо вибору професії, навчального закладу і ймовірності працевлаштування за обраною професійною діяльністю. Перевага віддавалась груповій формі роботи .

 Вихованці школи  від класних керівників, практичного психолога, соціального педагога отримали рекомендації про шляхи правильного вибору професії.

 

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 415 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 23.10.2015 | Комментарии (0)

15 жовтня 2015 року в 1-А та 1-Б класах (вихователі Волох М.В., Пасюк С.П., Таран Н.О.) відповідно до плану роботи закладу пройшов виховний захід «Маленьким українцям про державні символи». На заході діти  ознайомилися з поняттям "Наша Батьківщина", «Ненька Україна», з державними символами: прапор, герб (тризуб), гімн України. Вихователі розвивали інтерес дітей до України, бажання спілкуватися рідною мовою, виховували громадянина своєї держави, любов до рідного краю, шанобливе ставлення до національних та державних символів, повагу до українського народу, гордість за красу і велич нашої Батьківщини.

На захід були запрошені учні 3-А класу (вихователі Приліпота О.А., Ужва Н.А.), які виконали українську пісню «Нова Україна» та гімн «Ще не вмерла України і слава, і воля...". Найбільше сподобалася колективна робота з аплікації, учні власноруч зробили український прапор. І на завершення свята звичайно справжній коровай, яким учні та гості заходу з задоволенням смакували.

Ми дуже любим весь наш край,

І любим Україну.

Її лани, зелений гай,

В саду рясну калину.

Там соловейко навесні

Співає між гілками

Та й ми співаємо пісні, -

Змагається він з нами!


ФОТОАЛЬБОМ


Категория: Шкільні свята | Просмотров: 526 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

14 жовтня 2014 року президент України Петро Олексійович Порошенко  з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості підписав указ, яким в Україні встановлено свято – День захисника України, що відзначатиметься щорічно 14 жовтня.

Саме у День захисника України у 1-А та 1-Б класах (вихователі Волох М.В., Пасюк С.П., Таран Н.О.) пройшов виховний захід «Майбутні козачата». Вихователі розширювали знання учнів про козаків; виховували в дітей любов до рідного краю, бажання бути гідними синами України, прагнути стати сильними, здоровими, розумними, створювали дружні стосунки в колективі. Слід зазначити, що в заході взяли активну участь учні 3-А класу (вихователі Приліпота О.А., Ужва Н.А.), які разом з першокласниками співали українські пісні, грали в народні ігри, танцювали. В кінці свята «перший історичний гетьман запорізьких козаків Байда» пригостив усіх присутніх солодкими гостинцями.

Готуючись до свята, вихованці нашої школи-інтернату взяли участь в обласній благодійній патріотичній акції «Подаруй прапор українському солдату», присвяченій Дню захисника України. Учні  написали листи нашим захисникам, привітали їх зі святом вітальними листівками, патріотичними малюнками, використовуючи в них державні символи та національні обереги. Вже стало доброю традицією підтримувати наших героїв у важкий час. Діти разом з трудовим колективом нещодавно взяли участь у обласних благодійних акціях «Ліки замість квітів»(збір медикаментів та інших необхідних речей для підрозділів, що знаходяться у зоні АТО,виготовлення листівок та малюнків), «Разом з Луганщиною».

Привітали зі святом вихованці не тільки солдат зони АТО, а й чоловічу половину колективу нашого закладу святковим концертом.  Першим поздоровив чоловіків директор школи-інтернату Володимир Петрович Акімов, побажав миру та спокою в нашій країні. Продовжила естафету привітань голова профспілкового комітету Криворученко Ганна Вікторівна, яка сказала на адресу чоловіків багато теплих слів та побажань. Це свято символізувало  нерозривний зв’язок  усіх поколінь захисників України, а також особливу увагу приділили вшануванню пам’яті воїнів, які пронесли славу Вітчизни своєї по багатьох містах, і полягли навіки.

Шановні захисники України різних поколінь!

Дозвольте привітати вас зі святом!

Бажаєм добра вам й удачі без ліку,

Міцного здоровя і довгого віку,

Миру і злагоди світлої в хату,

Днів як найбільше, щастя багато,

Хай обминають болі й тривоги,

Стелиться рівно життєва дорога!  

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 432 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 15.10.2015 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Обласне управління освіти і наукиl

  • Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz