. 11 Березня 2014 - КЗ"Вільнянська спеціальна школа-інтернат"
Комунальний заклад"Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат"Запорізької обласної ради
Вівторок, 23.04.2024, 21:32
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Шкільні свята [92]
Навчання [15]
Методична робота [14]
Спорт [1]
Виховна робота [16]

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 11
      В українській літературі є імена, що ввібрали в себе живу  душу народу, стали частиною його життя. Таким ім’ям для нас стало ім’я  Т.Г.Шевченка, поезія якого викликає в людях почуття гордості й захоплення своєю красою, бунтарською силою, народною мудрістю.

      В КЗ «Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР пройшов тиждень присвячений 200-річчю від дня народження   великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Вихованці нашої школи-інтернату з великим задоволенням і захопленням готувалися до заходів, присвячених  цій знаменній даті. На протязі  тижня діти глибше знайомилися з життям і творчістю геніального сина України. З великим бажанням декламували вірші поета, сприймали зміст поезій і переносили на свої малюнки, в яких відображали любов до національного колориту, до природи України. Учні творчо підійшли до створення ілюстрованого матеріалу за творами великого Кобзаря.

      Тиждень розпочався переглядом відеофільму « Не вмре повік твоє святе імя» серед учнів 5-9 класів. Діти із задоволенням дивилися дискутували, залишилися небайдужими до тяжкої долі поета. Жваво обговорювали кожен фрагмент фільму, намагалися робити свої висновки.

     Другий день тижня розпочався з літературно – мовознавчою вікториною  «Ми тебе не забули, Тарасе», яка проводилася в кожному класі. В ході вікторини було виявлено  на стільки діти знайомі з життям і творчістю Т.Г.Шевченка. Жваво і цікаво було проведено літературний КВК «Пам'яті Тараса», команди проявили глибокий інтерес до української літератури, повагу і шанобливе ставлення до геніального поета України.

      Тиждень української мови завершився літературно-музичним святом «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…» На  святі учні читали вірші, прислів’я, виконували гуморески, показали сценки із життя Тараса: «Яринка з  Тарасом», «На балу», «Зустріч з паном». Глядачам дуже сподобалось декламування учнями «Заповіту» Т.Г.Шевченка українською, російською, білоруською  та польською мовами, а також звучання у стилі «Реп».

     На підсумковій лінійці адміністрація школи-інтернату відзначила всіх дітей, які приймали активну участь у проведенні тижня української мови, присвяченого 200-річчю Т.Г.Шевченка.

    

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 470 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 11.03.2014 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Обласне управління освіти і наукиl

  • Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz