. Шкільні свята - КЗ"Вільнянська спеціальна школа-інтернат"
Комунальний заклад"Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат"Запорізької обласної ради
Понеділок, 06.05.2024, 06:00
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Шкільні свята [92]
Навчання [15]
Методична робота [14]
Спорт [1]
Виховна робота [16]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Шкільні свята
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 »
      В українській літературі є імена, що ввібрали в себе живу  душу народу, стали частиною його життя. Таким ім’ям для нас стало ім’я  Т.Г.Шевченка, поезія якого викликає в людях почуття гордості й захоплення своєю красою, бунтарською силою, народною мудрістю.

      В КЗ «Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР пройшов тиждень присвячений 200-річчю від дня народження   великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Вихованці нашої школи-інтернату з великим задоволенням і захопленням готувалися до заходів, присвячених  цій знаменній даті. На протязі  тижня діти глибше знайомилися з життям і творчістю геніального сина України. З великим бажанням декламували вірші поета, сприймали зміст поезій і переносили на свої малюнки, в яких відображали любов до національного колориту, до природи України. Учні творчо підійшли до створення ілюстрованого матеріалу за творами великого Кобзаря.

      Тиждень розпочався переглядом відеофільму « Не вмре повік твоє святе імя» серед учнів 5-9 класів. Діти із задоволенням дивилися дискутували, залишилися небайдужими до тяжкої долі поета. Жваво обговорювали кожен фрагмент фільму, намагалися робити свої висновки.

     Другий день тижня розпочався з літературно – мовознавчою вікториною  «Ми тебе не забули, Тарасе», яка проводилася в кожному класі. В ході вікторини було виявлено  на стільки діти знайомі з життям і творчістю Т.Г.Шевченка. Жваво і цікаво було проведено літературний КВК «Пам'яті Тараса», команди проявили глибокий інтерес до української літератури, повагу і шанобливе ставлення до геніального поета України.

      Тиждень української мови завершився літературно-музичним святом «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…» На  святі учні читали вірші, прислів’я, виконували гуморески, показали сценки із життя Тараса: «Яринка з  Тарасом», «На балу», «Зустріч з паном». Глядачам дуже сподобалось декламування учнями «Заповіту» Т.Г.Шевченка українською, російською, білоруською  та польською мовами, а також звучання у стилі «Реп».

     На підсумковій лінійці адміністрація школи-інтернату відзначила всіх дітей, які приймали активну участь у проведенні тижня української мови, присвяченого 200-річчю Т.Г.Шевченка.

    

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 473 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 11.03.2014 | Комментарии (0)

     З весною до нас приходить найніжніше, найсвітліше свято жіночої неповторності – 8 березня. У цей день звідусіль лунають привітання, даруються квіти та теплі посмішки рідних і близьких людей. Щасливий жіночий погляд, радість в їхніх очах – це незабутні миті на які справді заслуговує кожна на цій планеті.

Весняним промічником чарівне свято 8 березня завітало до нашого закладу - КЗ «Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат» Запорізької обласної ради. 5 березня у приміщені актового залу школи було організовано концерт «Жінки, сьогодні ваше свято!». Учні старанно готувалися, щоб поздоровити наших чарівних жінок, мам та всіх, хто радо завітав до нашої гостини. У цей святковий  вечір зі сцени лунали ніжні, щирі і зворушливі слова привітання вихованців школи. Всім жінкам діти приготували веселі танці, чарівні, мов подих весни, пісні, вірші та слова вдячності, поваги до кожної жінки, що гармонійно поєднує у собі так багато звань: мама, дружина, бабуся, подруга, сестра. Їй притаманні всі найкращі та найсвітліші риси характеру, що було створено Богом на землі. Саме  тому в залі було сонячно та тепло. Свято подарувало гостям позитивні емоції, радість та гарний настрій.

            Жінку треба шанувати, промовляти теплі і лагідні слова за її доброту, терпіння, милосердя, любов та віру. Саме віра, надія та любов йдуть завжди поруч з неповторним божим творінням – жінкою.

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 495 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 08.03.2014 | Комментарии (0)

           2014 рік було оголошено роком «учасників бойових дій на території інших держав. Саме в цьому році, 15 лютого наша країна відзначає 25 річчя виводу Радянських військ з території Афганістану… 25 років спокійних материнських ночей, без страху за життя своїх синів та нескінченного потоку гірких сліз.

 Війна в Афганістані – це трагедія і доблесть сотень тисяч людей, мужність і героїзм,  кров і біль, страждання і втрати… Це не лише біль сердець, а й пересторога на майбутнє нашому молодому поколінню. З того часу багато чого змінилось політично, історично. А тим юнакам, які пройшли Афганістан до сих пір сняться жахи війни. Тільки з Вільнянщини там побувало 129 осіб, а 6 повернулось до рідних у домовинах.

До дня вшанування пам’яті всіх вище названих героїв, у Вільнянській школі – інтернат вчитель історії Зайцева І.П; педагог-організатор Орлова М.В та заступник директора з виховної роботи Білівненко В.Г організували та провели зустріч під лозунгом «Афганістан – мій біль моя пекуча пам’ять» для учнів старших класів. До школи було запрошено представників спілки «Ніхто, крім нас»: Бондарєва Петра Володимировича та Соловйова Андрія Анатолійовича, та учасника бойових дій в Афганістані - Борсука Володимира Анатолійовича. Шановні гості з вихованцями  пройшли сторінками тієї далекої війни, поділились своїми спогадами про далекі  роки служби, які вони оспівують в піснях, переказують вражаюче гарними віршами. Вони дали цінні поради нашим майбутнім захисникам, побажали, щоб над нами завжди світило сонце миру, добра і любові. Вихованцям було продемонстровано відео та друковані матеріали про воєнні дії в Афганістані, які школі надала Вільнянська районна бібліотека для дорослих. Школярі, зі свого боку, активно задавали питання, що виникали в процесі спілкування.       

Незабутніми стануть пережиті емоції дітей, сховати які було неможливо , адже вони всією душею проникли у переживання та відчуття людей, що бачили війну перед собою. Не передати захоплення учнів, їх вдячності за той безцінний внесок, який зробили наші земляки для країни. Діти назавжди запам’ятають імена тих, кого по праву звуть героями.

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 993 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 15.02.2014 | Комментарии (0)

      Чи може життя людини існувати без почуття закоханості? Звичайно ні! Кожний мешканець цього чудового світу закоханий. Це може викликати подив, але так воно і є. Адже ми можемо відчувати глибокі почуття до рідних людей, до друзів, до тварин…Чи це не кохання?! 

За традицією 14 лютого  наша країна святкує день всіх закоханих людей, або  ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА. Не оминула ця подія і Вільнянську школу – інтернат. Саме цього дня було організовано ряд заходів для учнів молодшої та старшої ланки.

Починаючи з 9:00 годин ранку в закладі було встановлено поштові скриньки, за допомогою яких всі бажаючі мали змогу розповісти про свої почуття тим, кому вони симпатизують.

 В ранковий час  до нашої домівки  завітали волонтери з розважальною програмою, що стала запорукою гарного настрою для дітей! Вихованці закладу з великим задоволенням приймали участь у конкурсах, вікторинах, іграх, які проводилися в день закоханих..

Для учнів молодшої ланки було проведено свято закоханих о 14:00 годині. На ньому учні 2-4 класів мали змогу пограти в веселі ігри парами та позмагатись в конкурсах. За підсумками журі, до складу якого увійшли вихователі 3-а, 2-а, 1-б та 2-б класів, перемогла пара № 5  – учень 3-б класу Батюк І. та учениця 3-а класу Кандибка А. Кожен учасник отримав маленький приз, а переможці чудову нагороду.

Святкування  цієї казкової, сповненої магії кохання події відбулося і для учнів старших класів.На традиційний вечір відпочинку було запрошено вихованців 5 – 10 класів. З кожного класу було обрано пари, які брали участь у конкурсі під назвою «Парад закоханих сердець». Звичайно, кожен захід такого характеру не зміг би пройти без суддів, які безпристрасно оцінювали всі 8 пар.

За підсумками виконаних  завдань, проведених ігор,  рухливих вправ, кожна пара отримала свою оцінку. Самою ідеальною парою стали учні 10 класу Коробка В. та Таран Т. Кожен учасник чудового свята отримав солодкий заохочувальний приз, та грамоту, яку їм присвоїло почесне журі.

Всі заходи, проведені цього дня, були сповнені магією кохання. Вихованці з нетерпінням чекають наступного року. Свято кохання знову прийде до нас !

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 475 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 14.02.2014 | Комментарии (0)

09 січня 2014 року до КЗ «Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР з привітаннями завітали представники  управління ДАІ УМВС України у Запорізькій області. Школа з великим задоволенням та вдячністю зустрічала гостей,які поздоровили вихованців не тільки чудовими подарунками,а й цікавою новорічною програмою «Пригоди Маші та Віті». Казкові герої, магічна атмосфера, під час перегляду вистави, не залишили байдужими жодного глядача.  
Категория: Шкільні свята | Просмотров: 558 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 09.01.2014 | Комментарии (0)



З 23 по 26 грудня 2013 року  в КЗ «Вільнянська  спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради пройшли Новорічні ранки серед учнів  молодших та старших класів. Кожен вихованець продемонстрував різноманітність та яскравість свого казкового образу! По традиції на свято завітали з поздоровленнями Дід Мороз та Снігуронька, які охоче привітали кожну дитину чудовими подарунками. В гарно прикрашеному залі панувала атмосфера дружньої, по зимовому чаруючої дитячої захопленості дійствами. Кожен учень школи не залишився осторонь, активно приймаючи участь у проведенні зимових свят.

 

 

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 565 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 26.12.2013 | Комментарии (0)

      З 25 листопада  по 10 грудня у всіх регіонах України проходила акція «16 днів проти насильства». Проблема насильства стає однією із найактуальніших проблем в усьому світі. Адже насильство впливає не тільки на життєдіяльність окремої людини , а й на суспільство в цілому.

В рамках вище вказаної акції  практичним психологом Вєріковою В.А., соціальним педагогом Красноносенко Н.Т., вчителем історії Зайцевою І.П. було організовано та проведено для учнів старших класів засідання за круглим столом «Захист від усіх форм насильства».

       Під час засідання діти разом з дорослими розглянули проблему жорстокого поводження підлітків стосовно один до одного, дорослих до дітей. На засіданні  досліджували життєві ситуації, пов’язані з насильством і пропонували вихід із таких ситуацій.

До обговорення питання приєдналися гості: старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах неповнолітніх Вільнянського РВ ГУМВС Турченко Сергій Вікторович  та спеціаліст Вільнянського районного Центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді Сисенко Катерина Сергіївна, які презентували дітям відеоролики з профілактики насильницьких дій і підвели дітей до підсумку, що необхідно протистояти злу і насильству та шанобливо ставиться один до одного.    

        Наприкінці зустрічі був проведений психологічний тренінг «Я вмію, я можу», під час якого діти висловлювали свої думки стосовно життєвого успіху, щастя. Кожен учень вірить, що його майбутнє життя обов’язково буде щасливим, вони його творці і все найкраще в їх руках.

          Бути добрими, жити по доброму, творити добро – ось головне гасло для кожного вихованця нашого закладу. Ні -  жорстокості, ні - насиллю!

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 628 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 10.12.2013 | Комментарии (0)

В кожного закладу є свої знаменні дати. В листопаді КЗ «Вільнянська  спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»  відсвяткувала своє 54 річчя. Був організований святковий концерт, на якому всі гості, учні школи та її працівники виступали з вітальним словом.

 Цю подію не оминула увагою і адміністрація міста. На гостину завітала міський голова Мусієнко Н.О. з дуже потрібним для школи – інтернату дарунком - саджанцями. Молоді деревця - берези та горобини змінили старезні пошкоджені верби, що вже досить довгий час перебували в аварійному стані.

 Учнями старших  класів була закладена алея «імені Макаренка », а клумби оновились декоративними кущами. Змінився не тільки зовнішній вигляд, а  внутрішній настрій закладу.

Працівники та учні закладу висловлюють щиру подяку за покращення дизайну  подвір’я школи-інтернату.

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 614 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 12.11.2013 | Комментарии (0)

         Стало традицією в перші весняні дні проводити велике мистецьке свято, як своєрідний творчий звіт дитячих талантів. Цього року воно проходило 14 березня. По-весняному розквітла наша школа різнобарвними квітами, виконаними в різних техніках: бісероплетіння, валяння, оригамі і традиційної української вишивки.До речі – про вишивку, такій колекції різноманітних вишиванок: від серветок до картин, можуть позаздрити навіть музейні експозиції.

Привітно вітали всіх глядачів неперевершені рукотворні ляльки,  милували око  яскраві панно, зачаровували оригінальні капелюшки. Члени журі були приємно вражені різноманіттям та майстерністю виконання робіт.

Концертна програма огляду було яскрава та різноманітна. Як завжди, колектив «Сюрприз» представив яскраві запальні танці. Звучали пісні, гуморески. Журі відзначили всіх учасників огляду та вручили їм пам’ятні дипломи. Танцювальний колектив «Сюрприз» запрошений на обласний тур огляду « Таланти твої, Україно!»

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 914 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 08.05.2013 | Комментарии (0)

22 лютого на урочистій лінійці лунали поздоровлення  з Днем Захисника Вітчизни всім чоловікам – і дорослим і маленьким.

Святкуєм цю чудову дату –

В ній - щастя, доля всіх людей.

Якщо твердіш хода в солдата,-

Дзвінкішим буде сміх дітей!


ФОТОАЛЬБОМ

Категория: Шкільні свята | Просмотров: 738 | Добавил: vdovenkoinna | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Обласне управління освіти і наукиl

  • Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz